Berichten zoeken

Wat is de beste betaalmethode om producten af te rekenen?

Steeds meer consumenten doen hun aankopen online! Niet alleen kleding of elektronica wordt steeds vaker online gekocht, ook bestellen mensen hun boeken, boodschappen of cosmetica via webwinkels. Op internet is het aanbod vaak veel groter en wordt de mogelijkheid geboden om vooraf producten met elkaar te vergelijken. Zo vind je altijd de goedkoopste oplossing! Bij het plaatsen van een bestelling heb je de keuze uit verschillende betaalmethodes, zoals een kredietkaart, iDeal, of een bankoverschrijving. Het voordeel aan iDeal is dat de overboeking binnen enkele seconden verwerkt is, waardoor je de bestelling in veel gevallen een of twee dagen later al in huis hebt. Ook een kredietkaart kan interessant zijn, waarover we je in dit artikel meer vertellen.

De werking van een kredietkaart

Met een kredietkaart betalen betekent eigenlijk dat je iets koopt wat je pas op een later moment afrekent. De verstrekker van de kredietkaart schiet de kosten namelijk tijdelijk aan je voor en verrekent dit aan het einde van iedere maand. Voor het gebruik van een kredietkaart dien je een maandelijkse vergoeding te betalen. Daarbij wordt er doorgaans rente gerekend over het geleende geld. Houd er dus rekening mee dat de kosten voor de aanschaf van producten op kunnen lopen bij het gebruik van een kredietkaart.

Wanneer is een kredietkaart het ideale hulpmiddel?

Het gebruik van een kredietkaart is vooral handig als je tijdelijk geen geld hebt en toch een bepaalde aankoop wilt doen. Dit geldt met name voor aankopen die niet tot het einde van de maand kunnen wachten. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van een nieuwe telefoon als je huidige telefoon kapot gegaan is, de aanschaf van een televisie, enzovoorts. Door dergelijke aankopen met een kredietkaart te doen, kun je ze nu al gebruiken en hoef je ze pas aan het einde van de maand te betalen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *