Berichten zoeken

Waar moet u op letten bij het online kopen van medicijnen?

Tegenwoordig kunnen we veel producten online bestellen. Denk bijvoorbeeld aan kleding, elektronische apparaten en zelfs vakanties. Wellicht had u dit niet anders verwacht en hebben we straks alleen nog maar de optie om alles online aan te schaffen. De één zou dat juist toejuichen, terwijl de ander ook de mogelijkheid wil behouden om naar de fysieke winkel te gaan. Veel mensen vinden het prettig om bijvoorbeeld medicijnen bij de apotheek te bestellen in plaats van op het web. Zij vertrouwen het dan niet helemaal en denken dat er nepmedicijnen worden geleverd. Dat zou natuurlijk erg zorgwekkend zijn, want op voorhand weet u niet wat echt en nep is. Daarom willen we in dit artikel aanhalen waar u op moet letten bij de online aankoop van medicijnen en hoe u een nepapotheek kunt herkennen.

Let op de kortingen

Op veel producten worden vaak kortingen gegeven, maar wanneer dat op medicijnen gebeurd is het raadzaam om goed op te letten. De nepapotheken willen graag hun producten slijten aan de consumenten en bieden allerlei prijsverlagingen, kortingen en zelfs proefmonsters aan zodat u kennis kunt maken met het medicijn. Echter is dit een teken aan de wand en moeten alle alarmbellen gaan rinkelen als u dit tegenkomt. Deze producten veroorzaken vaak meer leed dan dat ze daadwerkelijk een genezend effect hebben. Laat u dus nooit verleiden tot gratis aanbiedingen.

Soorten medicijnen

Daarnaast moet u te allen tijden opletten wat voor medicijnen er worden aangeboden. Sommige medicijnen als erectiepillen worden namelijk nooit zonder recept aangeboden. Iemand met erectieproblemen zal dit eerst moeten aangeven bij de huisarts. Vervolgens schrijft deze een recept voor die exclusief bij de huisarts af te halen is. Mocht u dit soort medicatie ooit tegenkomen, laat u dan met een kluitje in het riet sturen en wees alert met wat u online aanschaft.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *