Tip: klassieke bureaus

Steeds meer mensen gaan door het hardnekkige coronavirus thuis werken en de verwachting is dat dit ook nog wel even zo zal blijven. Of even, voor veel mensen zal thuiswerken gewoon de nieuwe standaard worden. Als je in dat kader thuis een werkplek wilt creëren, denk dan eens aan klassieke bureaus. Een klassieke bureau heb je in alle soorten en maten, zonder dat er afbreuk gedaan wordt aan de uitstraling en de kenmerken van een klassiek bureau. Bij klassieke bureaus kun je bovendien bijpassende meubels aanschaffen om zo de werkkamer een klassieke uitstraling te geven. Zo wordt thuis werken pas echt leuk. Bovendien kan het zijn dat je op je kantoor thuis ook gasten moet ontvangen. Dan wil je graag een representatieve ruimte en in die ruimte misstaat een klassiek bureau niet.

Geschikt voor meer ruimtes dan alleen de werkkamer

Klassieke bureaus zijn strak en tijdloos. In de meeste gevallen zijn de blikvangers vervaardigd van mahoniehout. De echte klassieke bureaus zijn vaak met leer ingelegd. Je kunt de klassieke bureaus op maat laten maken. De modellen kun je prima omschrijven als strakke modellen. Daardoor passen klassieke bureaus ook zo goed in meer ruimtes dan alleen werkkamers. Je kunt de bureaus ook prima een plek geven in de woonkamer bijvoorbeeld, als je daar de ruimte voor hebt. Ook gemakkelijk om papieren in op te bergen en de post te archiveren. Bovenal wordt het bureau dan echter een blikvanger in de woonkamer, een meubel dat automatisch alle aandacht zal trekken.

Aanpassingen doen niets af aan de uitstraling

De klassieke bureaus die tegenwoordig geleverd kunnen worden kunnen prima op maat gemaakt worden of in de vorm van een hoekbureau geleverd worden. Ook iets een bureaus van muur tot muur is prima leverbaar. De aanpassingen worden gedaan zonder dat dit ten koste gaat van de uitstraling. Je kunt tegenwoordig zelf bepalen waar je de lades en waar je de open vakken precies wilt hebben. De bureaus kunnen ook iets lager gemaakt worden dan de standaard 70 centimeter. In principe is dat overigens een hoogte waar de gemiddelde eetkamerstoel bij past. Ook het kleurenpalet is met de jaren groter geworden.

Jan Frantzen al 40 jaar expert in klassieke meubels.

Kies voor een bureaustoel in dezelfde kleur als de klassieke bureaus

Elk bureau kan ook met een massief bovenblad geleverd worden. In principe zal het klassieke bureau in rood Mahonie uitgevoerd worden tenzij je laat weten een andere kleur te willen. Toch is de kleur wel voor een groot deel bepalend voor de uitstraling van het bureau. Met rood mahonie heb je wel de echte, klassieke kleur. Wat betreft de rest van het interieur van de werkkamer hoef jij je ook al geen zorgen te maken. Er zijn tal van meubels beschikbaar die naadloos passen bij het klassieke bureau in de werkkamer. Wat dacht je van bijvoorbeeld hangmappen en ordners. Om de uitstraling te behouden hoef je beslist niet te kiezen voor een bureaustoel met wieltjes en er zijn ook bureaustoelen beschikbaar in dezelfde kleur als de klassieke bureaus. Over een fraai geheel gesproken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.