Berichten zoeken

Je eigen nagelstudio opstarten

Droom jij van een onafhankelijke baan? Ben jij creatief en werk je graag met mensen? Vind jij uiterlijke verzorging erg belangrijk en ben je graag bezig met beauty? Dan is een baan als nagelstyliste misschien wel wat voor jou! Als nagelstyliste kun je je eigen nagelstudio beginnen en ben je de hele dag bezig met je klanten en de verzorging van hun handen. In dit artikel lees je alles over deze droombaan.

Je eigen tijden bepalen

Als je de mensen om je heen vraagt wat zij belangrijk vinden in een baan of juist zoeken in een baan, zul je versteld staan hoe vaak het antwoord ‘vrijheid’ is. Vrijheid kan natuurlijk voor heel veel dingen staan, maar één onderdeel van vrijheid is toch wel je eigen werktijd bepalen. Vind jij het belangrijk om ’s  middags bij je kinderen te kunnen zijn, dan zou je bijvoorbeeld alleen onder schooltijd kunnen werken en misschien nog in de avonduren. Met een eigen nagelstudio is dat zeker mogelijk. Je plant je afspraken wanneer jij dat wilt.

Werken met mooie professionele producten

Vrijheid is nog meer dan alleen je eigen werktijd bepalen. Ook kun jij zelf kiezen met welke producten je gaat werken als eigenaresse van een nagelstudio. Bij de groothandel in nagelproducten koop je professionele nagelproducten van verschillende merken. Vaak bieden deze groothandels ook workshops aan, waarin je kennis kunt maken met het merk of de producten. Zo kun je het eerst even uitproberen voordat je de producten aan gaat schaffen.

Lekker creatief bezig zijn

Werken als nagelstyliste betekent ook creatief bezig zijn. Er zijn verschillende manieren om nagels te stylen. Zo kun je met een schitterende nailart heel wat moois creëren. Maar ook een French manicure is erg populair. Veel klanten die jouw salon bezoeken, weten exact wat ze willen, maar er zullen ook genoeg mensen zijn die nog niet precies in hun hoofd hebben hoe hun nagels eruit moeten komen zien. Hier kun jij lekker jouw creativiteit de vrije loop laten en wat moois ervan maken.

Contact met mensen

Voor jezelf beginnen kan soms eenzaam zijn. Je hebt geen collega’s om mee te kletsen en brengt ook de pauzes in je eentje door. Als nagelstyliste heb je hier geen last van. Doordat je steeds met je klanten in contact bent, is het een afwisselende en zeker geen eenzame baan. Elke klant heeft een andere reden om jouw salon te bezoeken. Misschien gaat zij volgende week wel trouwen en wil ze haar nagels er tiptop uit laten zien. Maar een andere klant kan bijvoorbeeld de vervelende gewoonte hebben nagels te bijten. Ze wil hier graag vanaf komen en jij kunt haar daarbij helpen. Doordat elke klant haar eigen verhaal heeft, is deze baan veelzijdig en erg gezellig.


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: