Elektrische fiets kopen? Lees eerst onze tips!

Wil je een elektrische fiets kopen bij een fietsenwinkel Utrecht? Een elektrische fiets is vaak niet goedkoop, dus je wilt natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lees daarom eerst onze tips!

1. Let op het vermogen van de motor

Het vermogen van de motor bepaalt hoeveel extra ondersteuning je krijgt tijdens het fietsen. Als het vermogen van de motor hoog is, merk je dat je nog steeds voldoende ondersteuning krijgt als je omhoog gaat. Ligt het vermogen van de motor lager? Dan zul je veel minder ondersteuning krijgen in zo’n situatie. Om te zien hoeveel vermogen een motor heeft moet je kijken naar het aantal Newton. Het vermogen wordt hier namelijk in afgemeten. Een motor met een hoger aantal Newton heeft dus een hoger vermogen.2. Check welke functies het display heeft

Op het display van een elektrische fiets kun je in ieder geval de actieradius van je accu zien. Sommige elektrische fietsen zijn uitgerust met een simpel display, waarop je alleen de accuradius en de ondersteuning kunt zien. Wil je echter ook bijvoorbeeld je snelheid en het aantal kilometers dat je hebt gereden kunnen zien? Kies dan voor een elektrische fiets van een fietsenwinkel Utrecht met een display met deze extra functies.

3. Kijk of je de accu kunt verwijderen

De accu van je fiets moet je regelmatig opladen. Soms is er elektriciteit aanwezig in de fietsenstalling, waardoor dit heel makkelijk is. Dit is echter lang niet altijd het geval. Heb je geen elektriciteit in je fietsenstalling? Dan is het belangrijk dat je de accu van je elektrische fiets kunt verwijderen en thuis kunt opladen. Een accu die weggewerkt is in het frame kun je meestal niet gemakkelijk verwijderen. Zit je accu onder de bagagedrager? Dan kun je deze vaak wel makkelijk loshalen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.