Een goede overall kopen maakt je klus makkelijker

Een overall kopen is niet iets wat je dagelijks doet. Maar voor wie lekker aan het klussen gaat of veel buiten bezig is, kan een overall een uitkomst zijn. Overalls zijn altijd handig, je kunt gewoon je eigen kleding aanhouden, zonder dat daar allemaal onuitwisbare vlekken in komen. En overalls houden je ook lekker warm, je kunt immers zoveel kleren eronder aantrekken als je wilt. Maar waar moet je op letten bij een overall kopen en wat is er eigenlijk allemaal verkrijgbaar?

 

Overall

 

Een overall kopen

Ga je een overall kopen, dan zal je opvallen dat er toch best veel keuze is. Zo kun je kiezen voor een overall met mouwen, maar ook voor een hemdoverall, waarbij je alleen banden over je schouders hebt. Een soort tuinbroek in feite. Bovendien is de manier van sluiten nog iets om in de gaten te houden. Een overall kopen die met drukknopen sluit, is niet zo moeilijk. Dat is de standaard. Maar een overall met banden over de schouders, heeft vaak gespsluitingen over zelfs helemaal geen sluiting. Ook het materiaal is iets om in de gaten te houden. Ben je bijvoorbeeld vaak op de grond aan het werk, dan is het handig om te zorgen dat het materiaal van de kniestukken extra stevig is. En zo kun je bijvoorbeeld ook een overall kopen die gemaakt is van vlamvertragend materiaal. En wat dacht je van een overall waar geen water doorheen komt? Ideaal als je met de hogedrukspuit spullen aan het reinigen bent en niet doorweekt wilt zijn aan het eind van de dag.

 

Een overall kopen met kleur

Natuurlijk is een overall niet gelijk het eerste item waar je aan denkt bij fashion. Maar toch kun je nog best wat kiezen. Zo zijn er overalls in diverse gekke kleuren verkrijgbaar. Maar vaak gaat de functionaliteit toch voorop. Dus de katoenen overall is vaak blauw, de waterafstotende donkergroen en de veiligheidsoverall is vaak oranje. Toch kun je nog wel wat doen met de pasvorm. Koop een overall niet te groot, dan wordt het een hobbezak, maar ook niet te klein. Je wilt je eigen kleding nog wel kunnen dragen. Een overall kopen is geen hogere wiskunde, maar je moet je eisen wel vooraf even goed duidelijk hebben.

 

Presentatie video van onder andere Blaklader werkoveralls

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.