Berichten zoeken

De naam manchet uit het Frans

Manchet komt uit het Frans, vrij vertaald betekent het boord aan een mouw. Naar het schijnt is het een verkleinwoord van manche wat mouw betekent. Vroeger was de manchet (kleine mouw) los van de ‘grote’ mouw. Tegenwoordig zitten alle manchetten vastgemaakt aan de mouw. Op mouwlengte7.com manchetten vindt je volop keus.  Nog een ander leuk feitje. Vroeger kon je de ‘stand’ van een persoon aflezen aan de witte kleur van zijn manchetten. Had een persoon witte manchetten, dan was hij van hoge komaf. Had een persoon geen schone manchetten, dan was het een arbeider en had deze geen geld om zijn manchetten regelmatig te wassen. Via mouwlengte7.com manchetten vindt je oa alles over de mouwlengte7 en diverse soorten manchetten.

Keuze manchetten

De keuze voor manchetten heeft te maken met persoonlijke voorkeur en draagmoment. 

  • Enkele manchet. Bij manchetten wordt vaak gebruikt gemaakt van een kwalitatief hoogwaardig binnenwerk, dat garant staat voor veel draagcomfort. Je ziet het niet, maar je merkt het wel. Er wordt meestal gebruik gemaakt van  een dubbele knoop op de enkele manchet. Hierdoor kun je de breedte van de manchet aanpassen als je bijvoorbeeld een horloge draagt. Bekijk alle overhemden met enkele manchet.
  • Dubbele manchet. Een overhemd met dubbele manchet, gedragen met mooie manchetknopen, geeft een stijlvolle uitstraling aan je outfit. Deze dubbele manchet overhemden kunnen  standaard geleverd met 2 luxe parelmoeren manchetknopen.

Jouw bijzondere gelegenheid in een smoking overhemd

Een prachtig en stijlvol smoking overhemd vind je bij mouwlengte7.com. Maak kennis met een prachtig smoking overhemd met vlinderboord of een overhemd met een dubbele manchet. Hiermee kom je uitstekend voor de dag bij een black-tie dresscode. Uiteraard hebben we ook een aanbod smoking overhemden met normale semi spread boord, maar wel met dubbele manchet om toch wat gekleder voor de dag te komen.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *