Berichten zoeken

De groothandel voor al je inkopen

Als ondernemer heb je vaak verschillende producten nodig in grote hoeveelheden. Denk bijvoorbeeld aan papier voor de facturen die je moet versturen. Maar misschien verzorg je op de vrijdag ook wel de lunch voor je werknemers. Uiteraard kun je deze inkopen doen bij een winkel om de hoek, maar vaak is het een stuk voordeliger om dit te bestellen bij een groothandel. Slimme ondernemers halen hun producten dan ook bij de groothandel. Je vindt hier alle producten onder één dak en kunt deze vaak voordelig inkopen.

De voordelen van een groothandel

Enkel ondernemers en vaak ook verenigingen, clubs en instanties kunnen terecht bij een groothandel. De groothandel is dus niet bedoeld voor consumenten. Veel groothandels hebben een fysieke winkel, waar je rustig rond kunt lopen en de producten naar wens zelf kunt pakken, maar er zijn ook groothandels waarbij je de producten online kunt bestellen. Het voordeel daarvan is dat je de deur niet uit hoeft en dus gewoon tijdens werktijd even je bestelling door kunt geven. Doordat de groothandel vaak direct bij de bron zijn inkopen doet, heeft hij de mogelijkheid zijn producten tegen scherpe prijzen aan te kunnen bieden. Zeker wanneer je een groot aantal van een product nodig hebt, is dat erg prettig. Daarnaast heeft een groothandel vaak meerdere merken in huis. Dat kunnen dan zowel A-merken, als B-merken, of huismerken zijn. Een ander voordeel van een groothandel is dat het jouw bestelling vaak naar je toe kan brengen. Zo kun je het de volgende dag al bij jou op kantoor of in het bedrijf gebruiken.

Wanneer naar de groothandel

Ga jij je eigen praktijk openen of een andere onderneming starten? Dan kun je het beste eerst langs de groothandel gaan. Zonder groothandel kun je vaak niet eens een eigen onderneming opstarten. Je hebt namelijk apparatuur, meubilair en andere producten nodig. Uiteraard kun je deze in een winkel voor consumenten gaan kopen, maar vaak ben je dan erg duur uit en zeker voor beginnende ondernemers is dat niet prettig. Ook voor supermarkten of bijvoorbeeld benzinepompen die naast hun benzine in een winkel chocolade bars en andere etenswaren verkopen, biedt een groothandel uitkomst. Deze producten koop je liever niet in een gewone winkel. Bij de verkoop is de winstmarge dan veel te laag. Doordat de groothandel groots inkoopt bij de bron, kunnen groothandels de prijzen mooi laag houden voor jou als ondernemer. Ga dus gerust even langs de groothandel en koop daar je producten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: