3 tips voor het kopen van het beste dekbed

Bij het kopen van een nieuw dekbed om gebruik van te maken is het altijd belangrijk om stil te blijven staan bij verschillende aandachtspunten. In ieder geval is het van belang om niet zomaar in één, twee, drie een beslissing te nemen. Veel mensen doen dit wel met als gevolg dat ze worden opgezadeld met een dekbed welke helemaal niet de vooropgestelde verwachtingen weet in te lossen, integendeel. Bent u ook van plan om een nieuw dekbed aan te schaffen, maar is het voor u nog niet meteen duidelijk welk exemplaar nu precies voor u het meest interessant is? Dan zullen de onderstaande drie tips u daar zeker bij helpen!

               1.) Denk goed na over de vulling van uw dekbed

De eerste tip die we u kunnen geven met betrekking tot het kiezen van een geschikt dekbed heeft te maken met het materiaal waaruit deze is vervaardigd. In het bijzonder de vulling van het dekbed van uw keuze is iets waar grondig over na moet worden gedacht. Wanneer we het aanbod met dekbedden op de markt gaan vergelijken kunnen we al snel vaststellen dat er in principe drie populaire mogelijkheden bestaan welke u kunt kopen, namelijk:

  1. Een dekbed welke bestaat uit dons;
  2. Een dekbed bestaande uit synthetische vulling;
  3. Dekbedden die zijn gemaakt van katoen.

Het spreekt voor zich dat elk dekbed beschikt over diens eigen concrete voordelen. Neem nu bijvoorbeeld een dekbed gemaakt van dons. Dit type dekbed staat er om bekend een licht gevoel te realiseren. Dit zorgt ervoor dat ze niet alleen tijdens de winter, maar ook tijdens de zomer een aangenaam slaapcomfort weet te garanderen. Synthetische dekbedden zijn op hun beurt dan weer uitstekend geschikt voor mensen die geconfronteerd worden met een bepaalde allergie. Een dekbed van katoen is dan weer een ideaal zomerdekbed en is bijzonder geschikt voor mensen die het snel (te) warm krijgen in bed.

               2.) Hou rekening met de warmteklasse van uw dekbed

In de praktijk kan er worden vastgesteld dat een dekbed steeds beschikt over een bepaalde warmteklasse. We maken op dit vlak een onderscheid tussen vier verschillende mogelijkheden. De warmteklasse 1 staat er om bekend een echt warm dekbed te zijn. Dit is dan ook ideaal voor mensen die slapen in een koude slaapkamer of voor mensen die het nogal snel koud krijgen in bed. De vierde en laatste warmteklasse is er één die uitsluitend bedoeld is voor gebruik tijdens de zomermaanden. Zelfs tijdens warme nachten zal er vastgesteld kunnen worden dat deze nog steeds een optimaal comfort weet te garanderen.

               3.) Van welk soort dekbed wilt u gebruikmaken?

Last but not least moet u zich ook nog de vraag stellen van welk type dekbed u nu precies bij voorkeur gebruik wenst te maken. Wat dit betreft kan er een keuze worden gemaakt uit diverse opties. Zo kunt u opteren voor het aanschaffen van een enkel dekbed, maar is het eveneens mogelijk om te kiezen voor een 4-seizoenen exemplaar. Voor een enkel dekbed geldt dat ze bestaat uit één enkele laag. Bovendien kan ze het volledige jaar door worden gebruikt. Bij een 4-seizoenen dekbed is er sprake van twee dekbedden (warmteklasse 3 & 4) welke los van elkaar gebruikt kunnen worden. Zo hoeft u op geen enkel moment van het jaar te verlangen naar een ander dekbed om onder te kunnen slapen.

Interesse in een vier-seizoenen-dekbed? Bij Weids Wonen & Slapen staan ze dag én nacht voor u klaar!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.