Berichten zoeken

Zelfbouw 3D printer uitbreiden

U heeft vast wel eens de voordelen van een zelfbouw 3D printer op een rijtje gezien. Relatief lagere aanschafkosten, deel uitmaken van een actieve community, uit te breiden met modules… maar hoe gaat dat uitbreiden precies in z’n werk? In dit artikel kijken we naar een aantal populaire modellen zelfbouw 3D printer en welke uitbreidingsmogelijkheden deze zoal hebben. Zo kunt u eenvoudig beginnen en langzaamaan de 3D printer van uw dromen samenstellen.

Extra of vervangende extruder voor uw 3D printer bouwpakket

Een 3D printer bouwpakket wordt altijd geleverd met extruder. Het kan echter zijn dat de kwaliteit na verloop van tijd niet meer voldoet aan uw wensen en eisen. U wilt bijvoorbeeld in een fijnere resolutie kunnen printen voor meer detail, of andere diktes filament kunnen verwerken. Ook kan het zijn dat u een bouwpakket heeft met ruimte voor een tweede extruder. Door het plaatsen van een tweede extruder kunt u tegelijkertijd meerdere kleuren of materiaalsoorten gebruiken in een print.

Nauwkeurigheid verhogen met leveling sensor

Veel uitbreidingen voor uw 3D printer zijn technische, kleine verbeteringen voor het apparaat. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan fijnere spuitmonden voor de extruder, extra elektrische onderdelen die oververhitting tegengaan, en verbeteringen aan het printplatform. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een BL Touch leveling sensor toe te voegen, die heel precies door meten en bijsturen het printbed waterpas kan houden.

Verhoog het gebruikersgemak van uw zelfbouw 3D printer met toevoegingen

Naast technische verbeteringen aan uw zelfbouw 3D printer, is er ook veel mogelijk om de bediening vloeiender en eenvoudiger te maken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een wifi-module, waarmee u bestanden simpelweg over wifi vanaf uw telefoon of device naar de printer kunt sturen? Andere uitbreidingen zijn bijvoorbeeld betere displays met duidelijke statusinformatie. Er is op deze manier voor iedereen wel zelf de ideale 3D printer samen te stellen. tarantula

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.