Berichten zoeken

Welke bestrating past bij mijn tuin?

Net als de vloer in een woning de sfeer in huis sterk bepaalt, zorgt de bestrating in de tuin voor de sfeer op het terras. De keuze voor de juiste bestrating maak je niet van de ene op de andere dag. Het is belangrijk er zeker van te zijn dat je de juiste bestrating kiest. Hieronder geven we een aantal tips bij het kiezen van de bestrating en geven we suggesties voor het soort bestrating.

De prijs van bestrating

De prijs is een belangrijk onderdeel van het soort bestrating dat je gebruikt voor het terras. De prijs per vierkante meter kan per soort materiaal sterk verschillen. Wanneer het terras een groot oppervlakte beslaat dan kan het een hoop kosten besparen om voor een ander materiaal te kiezen. Zo liggen de prijzen van natuursteen circa twee tot drie keer zo hoog dan de prijzen van betonnen stenen. De prijzen van gebakken tuintegels liggen hier vaak tussenin.

Meet dus van tevoren de oppervlakte op om een inschatting te maken van het soort materiaal dat het beste past binnen jouw budget. Zodoende kun je bepaalde materialen uitsluiten of er juist voor kiezen. Zijn bepaalde tegels te duur, maar wil je ze toch graag aanschaffen? Dan kun je ook kiezen voor b-keus bestrating. Bij deze bestrating heb je een kans dat er kleine fabrieksfouten in een gedeelte van de tegels zitten. Dit kunnen kleurverschillen of kleine scheurtjes zijn, maar het kan juist ook dat er niks mis is met de tegels.

Suggesties voor bestrating

Er zijn inmiddels veel verschillende soorten bestrating. Populair zijn tegenwoordig de excluton abbeystones bestrating. Abbeystones zijn zowel beschikbaar in a- als b-keus bestrating. Abbeystones zorgen voor een echt nostalgisch gevoel.

Puras bestrating is de laatste jaren ook erg in trek. Stenen van puras bestrating zijn rechtlijnige stenen die zorgen voor een zeer moderne uitstraling van het terras in de tuin. Vanwege de unieke kenmerken van puras bestrating zal deze steensoort ook in 2017 weer gelegd worden bij veel tuinen in Nederland.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.