Berichten zoeken

Porselein reinigen: wel of niet in de vaatwasser?

Een vaatwasser is lekker praktisch en bespaart u veel tijd bij het afwassen, maar het apparaat kan uw borden, kommetjes, glazen en andere vaat ook flink beschadigen. Heeft u een porseleinen schaaltje, theeset of bestekset besteld bij Tapasplanken.nl en vraagt u zich af of u dit product wel of niet in de vaatwasser mag reinigen? Lees dan meer over porselein en de vaatwasser op deze pagina.

Porselein: beter niet in de vaatwasser

Porselein is stevig, maar helaas niet altijd bestand tegen het poetsgeweld van de vaatwasser. U kunt een keer geluk hebben en uw porselein zonder enige schade uit de vaatwasser halen, maar helaas kan het ook voorkomen dat de vaatwasser uw porselein beschadigt. Zeker porselein met een versiering kunt u beter niet in de vaatwasser reinigen. De vaatwasser kan de verf namelijk beschadigen en dit is zonde van uw prachtige keukengerei.

Porselein wassen: gewoon met de hand

De beste manier om porselein te reinigen, is door het keukengerei met de hand te wassen. Spoel het porselein af met warm water en neem vervolgens een beetje wasmiddel om het keukengerei schoon te maken. U kunt porselein met een sponsje reinigen, maar ook met een afwasborstel. Spoel het porselein na het afwassen goed af, zodat er geen zeepresten op blijven zitten. Vervolgens maakt u het porselein schoon en zet u het voorzichtig in de kast, klaar voor het volgende gebruik.

Heeft u een porseleinen bord, een thee set van Tokyo Design Studio of een ander porseleinen product en twijfelt u of dit product wel of niet in de vaatwasser kan? Maak het product dan liever met de hand schoon. Door het porseleinen product met de hand te reinigen, weet u zeker dat het niet kapot kan gaan. Zeker als u aan het product gehecht bent, kunt u het beter met de hand afwassen om beschadigingen te voorkomen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.