Berichten zoeken

Nieuw bedrijfspand? Haal alles uit je kantoor!

Wanneer jouw personeelsleden zich in jouw bedrijfsruimte op hun gemak voelen, zullen ze sneller meer moeite doen om te helpen jouw onderneming op te laten bloeien. Maar hoe krijg je ze zo ver?

 

Dat is minder moeilijk dan je zou denken. ‘t Gaat er niet om dat je ze continu achter de broek aan zit om ze in te peperen hoe belangrijk ze wel niet zijn en dat hun inzet cruciaal is voor betere prestaties binnen het bedrijf. Het gaat erom dat je werknemers deze stimulans voelen door de ruimte om hen heen. Om je te helpen je firma naar grotere hoogten te tillen, hebben we hieronder enkele praktische tips voor je uitgestald.

Ruimten opdelen

Is jouw bedrijf verspreid over diverse afdeling met ieder hun eigen specifieke teams en werkzaamheden? Dan is het ten zeerste aan te raden om iedere divisie een eigen ruimte toe te kennen, waar personeelsleden zich thuis voelen en in alle rust hun taken kunnen uitvoeren. Zorg er daarom voor dat elk kantoor voldoende ruimte heeft voor de werkgroep die je eraan toekent. Zo heeft iedereen voldoende bewegingsvrijheid en een plek om zich thuis te voelen binnen jouw onderneming.

Prettig werkklimaat

Zorg ervoor dat iedereen in jouw bedrijf er al dan niet bewust van doordrongen wordt dat ze onderdeel uitmaken van een geheel. Dat doe je door een eensgezindheid in je interieur te creëren. Geef bijvoorbeeld iedere ruimte dezelfde vloerbedekking en kleuren aan de muren. Laat ook je logo en huisstijl overal terugkomen om zowel klanten als personeel een uniform karakter binnen jouw onderneming te laten ervaren. Bezoekers raken hiervan onder de indruk en je werknemers worden eraan herinnerd waar ze ook alweer zo veel moeite voor doen.

Comfortabel meubilair

Zeker wanneer jouw personeelsleden voor hun werk meerdere uren aaneen achter een bureau moeten zitten, is het van groot belang dat ze hierbij comfortabel zitten. Naast een in hoogte verstelbare werktafel dienen je werknemers daarom te kunnen beschikken over flexibele en aangename bureaustoelen. Ook andere manieren om lichamelijke klachten te voorkomen zijn belangrijk, afhankelijk van de specifieke werkzaamheden. Als je personeel bloot wordt gesteld aan risico’s, kun je hierop inspelen door bijvoorbeeld te zorgen voor degelijk schoeisel, helmen, veiligheidsbrillen en maskers.

Uiterlijk vertoon

Door gezelligheid uit te dragen zorg je dat personeel graag blijft en klanten steeds terug blijven komen. Wees daarom specifiek in de versieringen van je bedrijfsruimte. Speel in op voldoende groen in je pand, aangezien planten stressverlagende eigenschappen hebben. Geef je werknemers bovendien de vrijheid om de specifieke versiering van hun werkplek zelf in te vullen, zodat ze zich te allen tijde thuisvoelen. Maak tot slot je pand uniek door praktische blikvangers te bestellen, zoals bijzonder meubilair of in het oog springende kunstwerken!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.