Berichten zoeken

Je kantoor inrichten; dit zijn de trends voor 2018

 

Het leuk inrichten van je kantoor kan een behoorlijke klus zijn! Je moet aan veel verschillende dingen denken en je wilt het iedereen naar zijn zin maken. Het moet gezellig en functioneel zijn en misschien moet je ook wel rekening houden met flexwerkplekken. Steeds meer bedrijven zijn dynamischer ingericht, waardoo

r de inrichting van je kantoor wat ‘flexibiliteit’ vereist. Dus ben jij bezig met het (opnieuw) inrichten van je kantoor of ben je gewoon benieuwd naar de trends op het gebied van kantoorinrichting, lees dan gauw verder!

 

Meer dan een werkplek alleen

Heb je een fulltime baan? Dan zie je je collega’s vaker dan je (eventuele) partner en dan is het wel zo fijn dat de sfeer op de werkvloer goed is. Je moet het immers toch een week met ze uithouden! Het kantoor moet meer dan alleen een werkplek zijn. Elke ruimte kan door de inrichting en gekozen kantoormeubelen een andere werkvorm stimuleren. Een werkruimte voor creatieve brainstormsessies is bijvoorbeeld anders ingericht dan een vergaderruimte. Zorg er dus voor dat je kantoor ook een klein beetje als een ‘thuis’ voelt. Hoe fijner een werkplek voor de werknemer is, hoe meer dit een positieve uitwerking kan hebben op de prestaties.

 

Bekijk hier de mogelijkheden voor jouw projectinrichting met betaalbaar design kantoormeubilair en laat je inspireren!

 

Lekker veel planten op kantoor

We mogen het inmiddels wel een ‘doorlopende’ trend noemen: groen op kantoor! De functie van groen en planten op de werkvloer kennen we al een tijdje. Zeker als je 8 uur per dag achter je bureau zit, is het belangrijk om naast een lekker wandelingetje in de middag ook te werken in een ruimte met een goede luchtkwaliteit. Kantoorplanten zijn hier bij uitstek geschikt voor; de aanwezigheid van vieze luchtjes wordt hierdoor bestrijd. Heerlijk, een natuurlijke luchtverfrisser! Er zijn veel creatieve manieren om kantoorplanten te verwerken in de verschillende ruimtes. Een voorbeeld hiervan is het plaatsen van een moswand.

 

Gebruik van natuurlijke materialen

Naast het gebruik van groen op het kantoor, wordt er ook maar al te graag gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan robuuste houten tafels, het gebruik van touw als accessoire of ‘fake fur’. Het gebruik van natuurlijke printjes, of abstracte printjes met een natuurlijke twist zijn hot topic. De persoonlijkheid die je thuis in je interieur verwerkt, zie je ook steeds vaker terug op de werkvloer. Zo geef je je inrichting een eigen identiteit mee.

 

Verwerk de nieuwste trends die jou aanspreken met jouw bedrijfsidentiteit. Hoe gezelliger het op kantoor is voor je werknemers en klanten, hoe sterker je je merk naar buiten draagt! Het is immers ook je visitekaartje.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.